E. Saladin: "We waren nog studenten toen wij onze eerste wijn maakten".

01.10.2012

Les filles de SaladinHet domein maakt sinds 1422 van vader op zoon en tegenwoordig van vader op dochter wijn, en dit reeds van bij het begin op een volledig biodynamische wijze. Wat een absolute uitzondering is in de wereld!

 

De beide dochters maken nu de wijnen en dit sinds 2003, het waren nog studenten toen zij hun eerste wijn maakten. Noodgedwongen zijn zij hiermee gestart toen hun vader Louis Saladin moest herstellen van een zware ziekte. Nadien kregen zij de microbe van het wijnmaken in het bloed en nu zetten zij die traditie verder door hard te werken maar wel met een welgemeende passie.

 

Marie-Laurence is afgestudeerd als landbouwingenieur en Elisabeth aan een school voor handelswetenschappen. Beide hebben de vakkennis van het wijnmaker enerzijds overgenomen van hun vader en anderzijds hebben zij verschillende stages gevolgd na hun studies bij o.m. Marcel Guigal en Marcel Richaud alsook bij Randall Grahm in Californië als Philippe Debrus in Chili.


Het domein telt 18 ha. en is gelegen nabij de Gordes van Ardèche in Saint-Marcel d'Ardèche, een stadje waar het leven rustig zijn gangetje gaat ver weg van alle drukte….

 

Voor meer info: www.domaine-saladin.com