J-M Deiss: "Ik sta op en zeg tegen mijzelf wat ben ik toch een wijnstok"!

01.09.2012

ag na dag ziet hij zijn druiven opgroeien en zorgt hij ervoor dat zij bekomen wat ze nodig hebben.

Op het domein wordt er volledig biodynamisch gewerkt. Zijn uitdaging bestaat eruit de wijnhaarden nog beter te leren kennen, door de juiste druiven op de juiste terroirs her aan te planten. Zo probeert hij het "geluk" van de druiven telkens weer dat extraatje te geven.

 

De beschikbare wijnen:

"Les Vins de Fruits"

Dit zijn wijnen waarvan de druif dominant is aangevuld door de eigenschappen van de jaargang.  Het zijn goed gevormde en kenmerkende lekkernijen die vrij vlug op dronk komen.

 

 

Les Vins de Terroir"

Hier toont het terroir zich volledig en overheerst t.o.v. andere factoren zoals de druif en jaargang. Het zijn bepaalde stijlen die je kunt herkennen met een exacte persoonlijkheid.

 

 

"Alsace Grands Crus"

De aanduiding van de druif is vaak verwaarloosbaar en dikwijls overheerst door de invloed van het terroir. Zoals bij de Altenberg (Grand Vin) past men complantation toe, het door elkaar aanplanten van druifvariëteiten waardoor men zo de persoonlijkheid van het terroir kan vrijgeven.

 

 

Voor meer informatie : www.marceldeiss.com