Spring Gin - delicaat, floraal en pittig.

26.04.2013

Spring ginOp basis van gerst, rogge en tarwe maakte hij samen met meester distileerder Pedro Saez del Burgo een distillaat van 450 liter dat bij de vierde distillatie door toevoeging van maar liefst 20 kilo jeneverbessen en elf andere botanicals karakter kreeg. Naast engelwortel, korianderzaad, citroen- en sinaasappelschil, oranjebloesem, kaneel, steranijs, kardemom en zwarte peper gebruikte hij ook rabarberwortel en dennenknopjes, een primeur voor gindistillaten.

 

 
"'Spring Gin' is geen "flavoured" gin maar wel een typische droge gin die zowel puur, in een mixed drink (zoals een Dry Martini) of met een fijne botanische tonic (bv. Fentimans) kan gedronken worden," aldus Manuel Wouters, (Njam-tv gezicht en barman). Hij benadrukt dat de 900 genummerde flessen van 0,5 liter met de hand zijn gebotteld en geëtiketteerd. De flessen werden afgesloten met een handgeslepen glazen dop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spring gin: € 38

Spring gin 'Gentleman's Cut': € 58,50