Champagne Thienot - signature de personalite

06.06.2014

ThienotSinds 1985 heeft Alain Thiénot zijn Champagnehuis weten op te werken tot een state-of-art domein die vandaag een rijzende ster vormt aan de hemel van Reims. De huisstijl wordt vertaalt in kwaliteit, luxe en modernisme, iets wat volledig in lijn zit met zijn appellatie.

 

De wilskracht van Monsieur Thiénot en zijn neus voor kwaliteit heeft ervoor gezorgd dat hij beetje bij beetje de juiste wijngaarden (inclusief enkele exclusieve Grand-Cru's) wist op te kopen om vandaag de dag een assortiment te kunnen samenstellen die zeker niet moet onderdoen voor de gevestigde waarden in de wereld van Champagne.  Integendeel!

 

Vandaag werkt hij samen met zijn dochter Garance en zoon Stanislas verder om van Thiénot een hedendaags, exclusief en mondiaal Champagnemerk te kunnen maken.

 

 

Verdeling wijngaarden

27ha waarvan meer dan 13%  Grand & Premier Cru

Verdeling druiven

24% chardonnay, 75% pinot noir en 1% pinot meunier

 

thienot oscarsVoor de tweede keer op rij werd Maison Thiénot geselecteerd als exclusief Champagnehuis op het prestigieuze bal van de Gouverneurs. Dit jaar op 2 maart 2014 in het Dolby theater van Hollywood georganiseerd ter gelegenheid van de 86e ceremonie van de Oscars.